+ Odpowiedz w tym wątku
Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11
  1. #1
    Kursant
    Opis
    Mondeo mk3 1.8 Pb+LPG
    Od
    22 Jan 2013
    Mieszka w
    Łyskornia

    Unhappy Nie odpala brak pradu na rozruszniku

    Witam wszystkich mam maly problem z mondeo mk2 2.0 Pb od pewnego czasu nie odpala po przekreceniu kluczykiem zero reakcji(czasem zaskoczy ale trzeba sie troche pomeczyc) co to moze byc? bylem na komp i zadnego bledu nie pokazalo. dorobilem jeszcze jeden kluczuk i dalej nic.po prostu tak jakby nie podawal dalej pradu od stacyjki a kontrolki wszystkie gitt swieca.

  2. # ADS
    Reklama
    Od
    25/05/2012
    Mieszka w
    Forum
    Posty
    Many
     

  3. #2
    Mistrz pobocza Awatar barbarian15
    Imię
    Wojtek
    Model
    MKIII
    Silnik
    2,0 90 KM
    Opis
    MkIII TDDI station wagon
    Od
    21 Aug 2009
    Mieszka w
    Częstochowa
    Przekaźnik i bezpiecznik sprawdzone?

    Zapraszam do mojego chomika.Znajdziesz tu m.in.fotki wybrzeża polskiego Bałtyku od Białogóry po Hel.

  4. #3
    Administrator Awatar Netoper
    Model
    MKII
    Silnik
    2.5 PB+LPG
    Od
    26 Apr 2007
    Mieszka w
    Warszawa
    Cytat Zamieszczone przez Piotrek8407 Zobacz posta
    tak jakby nie podawal dalej pradu
    Tak jakby? czy mierzyłeś że nie ma prądu na rozruszniku?
    Fakir- mondeoalarm, już nie boli śpij spokojnie.


    Mondek 97r. Automat, Ghia, zagazowany Omegas

  5. #4
    Kursant
    Opis
    Mondeo mk3 1.8 Pb+LPG
    Od
    22 Jan 2013
    Mieszka w
    Łyskornia
    nie ma zadnego ruchu rozrusznikiem.to jest tak jakby odladzyc akumulator i krecic stacyjka tylko ze kontrolki swieca

    ---------- Post added at 15:48 ---------- Previous post was at 15:48 ----------

    a ktore to sa te przekazniki i bezpieczniki?
    Ostatnio edytowane przez Piotrek8407 ; 19-02-2013 o 16:49

  6. #5
    Administrator Awatar Netoper
    Model
    MKII
    Silnik
    2.5 PB+LPG
    Od
    26 Apr 2007
    Mieszka w
    Warszawa
    Trzeba się wpiąć miernikiem do rozrusznika, w przewód "sygnałowy" taki cieńszy przy automacie.
    Jak nie ma prądu przy przekręcaniu kluczyka to na 99% wytarła się kostka w stacyjce.
    A jak prąd jest to automat poległ , albo koniec szczotek.
    Fakir- mondeoalarm, już nie boli śpij spokojnie.


    Mondek 97r. Automat, Ghia, zagazowany Omegas

  7. #6
    Kursant
    Opis
    Mondeo mk3 1.8 Pb+LPG
    Od
    22 Jan 2013
    Mieszka w
    Łyskornia
    no i sie znalazla przyczyna przekaznik sie rypnol i to zrobilo tyle zamieszania

  8. #7
    Administrator Awatar Netoper
    Model
    MKII
    Silnik
    2.5 PB+LPG
    Od
    26 Apr 2007
    Mieszka w
    Warszawa
    Cytat Zamieszczone przez Piotrek8407 Zobacz posta
    przekaznik
    Zapomniałem że on jest po drodze.
    Jak żeś do tego doszedł? Info przyda się jakby ktoś miał podobny problem.
    Fakir- mondeoalarm, już nie boli śpij spokojnie.


    Mondek 97r. Automat, Ghia, zagazowany Omegas

  9. #8
    Kursant
    Opis
    Mondeo mk3 1.8 Pb+LPG
    Od
    22 Jan 2013
    Mieszka w
    Łyskornia
    na poczatku problem z odpaleniem nje bylo pompy paliwa slychac, pozniej kontrolka ta od immo nie zapalala sie i na koncu zero reakcji na probe zapalenia. moj sprytny mechanik do tego doszedl op wymianie pompy paliwa. koszt takiego przekaznika to orginal ok 80zl ale jest u nas w polsce takie cos jak "szrot" i koszt jedego to 2zl wiec kupilem 4 odrazu.

  10. #9
    Zielony listek
    Imię
    Tadeusz
    Opis
    v6+lpg 99r sedan
    Od
    02 Jul 2010
    Mieszka w
    wrocław
    Witam.Mam identyczną sytuację.Który to przekażnik

  11. #10
    Administrator Awatar Netoper
    Model
    MKII
    Silnik
    2.5 PB+LPG
    Od
    26 Apr 2007
    Mieszka w
    Warszawa
    Fakir- mondeoalarm, już nie boli śpij spokojnie.


    Mondek 97r. Automat, Ghia, zagazowany Omegas

  12. #11
    Mistrz pobocza Awatar kojot310
    Imię
    Darek
    Opis
    mk 3 TDDi 2.0 2001r kombi
    Od
    31 Jul 2007
    Mieszka w
    Żory/ Górny Śląsk/ SZO
    W Dieslu dodatkowy objaw to oprócz niesprawnego rozrusznika jest tez brak grzania świec.
    Nie każda morda pasuje do Forda . Było mk2 1.8 TD a jest mk3 TDDI 2.0

Podobne wątki

  1. [MkIII] brak pradu
    By streetfighter in forum Elektryka
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 05-10-2013, 22:39
  2. [Zetec] Brak prądu na rozruszniku po wymianie silnika.
    By Groszek1570 in forum Silnik - Zetec, Duratec rzędowy
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 30-05-2012, 20:33
  3. [TD MkI] Nie odpala na rozruszniku etc... POMOCY !
    By czarli93 in forum Silnik - Diesel
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 26-12-2011, 01:45
  4. Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 29-07-2011, 14:58
  5. [MkII] brak pradu grzane fotele
    By piniu10 in forum Elektryka
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 24-10-2009, 17:52

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów