+ Odpowiedz w tym wątku
Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11
  1. #1
    Kursant
    Model
    MKIV
    Silnik
    2.0 EcoBoost 203 KM
    Od
    26 Sep 2016
    Mieszka w
    Siemianowice Ślaskie

    Stacja multimedialna EONON GA6162F do Mondeo MK4 z Convers

    Witam serdecznie

    Mam pytanko odnosnie konkretnie tego modelu radia co w tytule (pelny opis w linku) http://www.eonon.co.uk/Ford-Focus/Mo...n/GA6162F.html

    Mam kilka pytan do osob ktore maja badz mialy takie konkretnie radyjko w MK4 z Conversem+
    1. Czy bedzie pelne sterowanie tego radia z kierownicy
    2. Czy wszystkie bedzie tak dzialalo z Conversem jak fabryczny Blaupunkt FX (radio, usb, aux, navi, telefon)
    3. Czy majac fabryczna antene GPS bedzie mozliwosc podpiecia jej do tego radia bez przerobek czy niestety trzeba bedzie zastosowac to z zestawu.

    Bede wdzieczny za ewentualne porady co i jak. Jesli to radio nie bedzie kompatybilne z Conversem to czy jest jakas mozliwosc sparowania tego (co trzeba by dokupic itp)

  2. # ADS
    Reklama
    Od
    25/05/2012
    Mieszka w
    Forum
    Posty
    Many
     

  3. #2
    Moderator MKP Awatar jarek33
    Imię
    Jarek
    Model
    MKIII i MKIV
    Silnik
    2.0 TDDI i1.6 ecoboost
    Od
    04 Mar 2006
    Mieszka w
    Świdnica
    Właśnie jestem po wyminie na takowe (trochę tańsze znalazłem)
    ale nie mam Conwersa
    i
    add1 tak super działa
    Add2 NIE a dlaczego bo nie ma gdzie podpiąć kabelków ze starego radia w nowym radiu (zaznaczonych na czerwono) nie ma takich wejść
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	radio 2.jpg
Wyświetleń:	36
Rozmiar:	147.6 KB
ID:	6906

    add3 ta z zestawu nawet super zbiera mam schowana w konsoli i na razie działa

    Może są jakieś przejściówki sam zaraz będę szukał i naciskał sprzedawcę o to
    Ostatnio edytowane przez jarek33 ; 21-03-2017 o 04:28

  4. #3
    Moderator MKP Awatar jarek33
    Imię
    Jarek
    Model
    MKIII i MKIV
    Silnik
    2.0 TDDI i1.6 ecoboost
    Od
    04 Mar 2006
    Mieszka w
    Świdnica
    Dobra trochę pomodziłem w ustawieniach i zaczęło wyświetlać informacje na liczniku
    To co na zdjęciu to są gniazda antenowe
    aby oryginalna antena zadziała cza se kupić przejściówkę adapter antenowy 2x fakra - din lub 1x fakra - din

    ale jest jeszcze jeden problem przestało działać sterowanie głosowe nie mogę sobie ustawić głosowo klimatyzacji
    ale za to super działa sterowanie (wybieranie) głosowe w radiu

  5. #4
    Kursant
    Model
    Ghia
    Silnik
    2.2 tdci 175KM
    Od
    12 Mar 2016
    Mieszka w
    Warszawa
    Też zastanawiam się nad tym modelem. Mam wersję MK4 z convers+ i zastanawia mnie jak to będzie współpracowało z pozostałymi klamotami w aucie ( i nie tylko)

    toooommmmi, masz już jakies info w tej sprawie?
    jarek33 - czy na tym ustrojstwie można zainstalować np yanosika, czy google maps? A jeśli tak - w jaki sposób korzystasz z netu w trasie ( połączenie wifi z telefonem , buetooth teethering, czy może używasz tego dongla 3g o którym mowa w sekcji o mapach na stronie
    https://eonon.en.alibaba.com/product...367.0.0.msMfuL

    Ja mam radio sony, nalezy spodziewać się jakichś problemów z podłaczeniem / końcówkami?

  6. #5
    Moderator MKP Awatar jarek33
    Imię
    Jarek
    Model
    MKIII i MKIV
    Silnik
    2.0 TDDI i1.6 ecoboost
    Od
    04 Mar 2006
    Mieszka w
    Świdnica
    Można mieć to i to yanosik google maps
    Do testów mam zainstalowane Auto Mapa na antka tak samo jak na fonie navitech pierwszy raz mam coś takiego testuje nawet nawet
    w standardzie mam iGo
    Wifi z telefonu pod domem w z domowego
    Na dniach mam przetestować blukonekta

    Wszystko podłączysz plug & play tylko
    aby oryginalna antena zadziała cza se kupić przejściówkę adapter antenowy 2x fakra - din lub 1x fakra - din w zależności ile masz anten w samochodzie

  7. #6
    Kursant
    Model
    Ghia
    Silnik
    2.2 tdci 175KM
    Od
    12 Mar 2016
    Mieszka w
    Warszawa
    Dzięki za info.
    Co zdecydowalo że akurat ten model ( jeśli można wiedzieć)? Porównywałeś to z innymi modelami, ew miałeś / znajomi mieli pozytwne doświadczenia?
    Pytam bo przyglądałem się tez urządeniom ACS-8903MS ( i podobnym) ale róznica w cenie jest poważna.. i ciekaw jestem czy ta róznica wcenie ma też odzwierciedlenie w jakości / funkcjonalności

  8. #7
    Moderator MKP Awatar jarek33
    Imię
    Jarek
    Model
    MKIII i MKIV
    Silnik
    2.0 TDDI i1.6 ecoboost
    Od
    04 Mar 2006
    Mieszka w
    Świdnica
    obsługiwał przyciski na kierownicy nie wszystkie to mają (can bus dekoder)

    wersja antka
    jaki procek
    ile ramu
    kupowałem w Polsce z 24m gwarancją i blisko swojej okolicy w razie reklamacji

    a z wodotrysków po co mi zmiana kolorów podświetlania
    wspomagacz sensorów parkowania jak mam kamerę cofania
    pilot do sterowania nie mam
    chyba wszystko

  9. #8
    Kursant
    Model
    Ghia
    Silnik
    2.2 tdci 175KM
    Od
    12 Mar 2016
    Mieszka w
    Warszawa
    te wodotryski z tego co widze to bardziej w Eonon GA6165F niż w ACS ale "papierowo-technologicznie" faktycznie eonon wygląda lepiej..
    Gdzie ty to dostałeś w PL z 2letnią gwarancją? Bo jedyne co widze to sklep eonon w UK, albo aukcje na ebayu .. ew jeśli namiar niepubliczny to można napriva

  10. #9
    Moderator MKP Awatar jarek33
    Imię
    Jarek
    Model
    MKIII i MKIV
    Silnik
    2.0 TDDI i1.6 ecoboost
    Od
    04 Mar 2006
    Mieszka w
    Świdnica

  11. #10
    Kursant
    Model
    Ghia
    Silnik
    2.2 tdci 175KM
    Od
    12 Mar 2016
    Mieszka w
    Warszawa
    Noo ci pierwsi to wołają 2200... jakby nie patrzył "trochę" więcej niż 350 euro (chyba że cana obejmuje instalację ) . A tak jak patrze po zdjęciach i opisach to chyba własnie eonona sprzedają. Ci drudzy mają już normlaną cenę..

    Dzieki za namiar, podjadę pewnie do tych pierwszych o sobie dokładnie obejrzę ten sprzęt.

  12. #11
    Moderator MKP Awatar jarek33
    Imię
    Jarek
    Model
    MKIII i MKIV
    Silnik
    2.0 TDDI i1.6 ecoboost
    Od
    04 Mar 2006
    Mieszka w
    Świdnica
    Można zapleść w rozsądniejszej cenie
    w łódzi tez maja i chyba zawiercie

Podobne wątki

  1. [MkIII] Stacja multimedialna 2 DIN Android, BT, TV , kamera itd
    By Norbas in forum CarAudio
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 04-05-2015, 21:16
  2. [MkIII] Stacja Multimedialna
    By kiecik in forum CarAudio
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 22-01-2012, 21:12
  3. [Nawigacja]Stacja multimedialna - GPS, DVD
    By Oliwiak in forum Nawigacja
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 13-01-2010, 17:26

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów