+ Odpowiedz w tym wątku
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5
  1. #1
    Zielony listek Awatar jura01
    Imię
    Michał
    Model
    MKI
    Silnik
    1.6 88 KM
    Opis
    mondeo mk1 1.6 16v 90ps 270.000km 96r
    Od
    14 Nov 2010
    Mieszka w
    chybie sci

    [MkI]brak tylnych swiateł i podświetlenia deski rozdzielczej

    Ostatnio jadąc do domu zgaslo mi podświetlenie licznika i nawiewów, w domu sprawdzałem i nie świecą mi jeszcze tylne światla. Stop i przeciwmgielne dzialają. Co moze byc przyczyną? bezpieczniki sprawdzalem są ok, wykręcilem wyłacznik świaleł rozkręciłem go i w środku jak nowy. Chciałem jeszcze sprawdzić przekaznik ale nie wiem gdzie jest, proszę o pomoc

  2. # ADS
    Reklama
    Od
    25/05/2012
    Mieszka w
    Forum
    Posty
    Many
     

  3. #2
    xspewne nie miales tez pozycyjnych oraz tylnych pozycyjnych.
    bezpieczniki sprawdz a jesli beda dobre, to zapewnw masz gdzies luzne kable i na dziurze musialy sie rozlaczyc.
    przerabialem to mies temu. pozdrawiam

  4. #3
    Zielony listek Awatar jura01
    Imię
    Michał
    Model
    MKI
    Silnik
    1.6 88 KM
    Opis
    mondeo mk1 1.6 16v 90ps 270.000km 96r
    Od
    14 Nov 2010
    Mieszka w
    chybie sci
    jutro sprawdze czy są pozycyjne, posprawdzam kable i dam znac

  5. #4
    Pochłaniacz prostych Awatar Ufo
    Imię
    Krzysztof
    Opis
    mk2 2.0
    Od
    04 Dec 2006
    Mieszka w
    Siechnice/Wrocław /Radlin k. Wodzisławia Śl.
    pokrętło (włącznik świateł) podejrzane. Pewnie się spaliłł się jeden pin. Odkręć i odchyl tą pokrywę którą odkręcasz aby dostać się do bezpieczników i wkładając rękę dostaniesz się do tyłu włącznika swiateł. Spróbuj poruszać kablami. Nie wiem czy w mk1 jest brzęczek włączonych świateł. Jeśli tak to pomoże sprawdzić czy pozycje swiecą czy nie (gong działa na włączonych pozycjach i otwartych drzwiach kierowcy). Jeśli to pomoże to moja diagnoza się potwierdzi i pokrętło do wymiany

  6. #5
    Zielony listek Awatar jura01
    Imię
    Michał
    Model
    MKI
    Silnik
    1.6 88 KM
    Opis
    mondeo mk1 1.6 16v 90ps 270.000km 96r
    Od
    14 Nov 2010
    Mieszka w
    chybie sci
    problem rozwiązany, winnym okazał się pin 15 wyczyściłem go wymienilem końcówkę we wtyczce i wszystko wrocilo do normy. Jakoś umkneły mojej uwadze te styki przy rozbieraniu włącznika. Dzięki wszystkim za pomoc. Temat uważam za zamknięty

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 20-10-2012, 12:28
  2. [MkIII] Brak podświetlenia połowy deski rozdzielczej
    By DarkoZZZ in forum Elektryka
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 23-09-2012, 08:59
  3. [MkIII] Brak podświetlenia deski rozdzielczej
    By MarcinDw in forum Elektryka
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 16-06-2012, 15:57
  4. [MkII] Brak podświetlenia zegarów, deski rozdzielczej
    By Badziu in forum Elektryka
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 17-05-2012, 18:40
  5. [MkIII] brak podświetlenia deski rozdzielczej
    By zielak85 in forum Elektryka
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 06-12-2010, 19:41

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów