PDA

Zobacz pełną wersję : Zasilanie do CB.



Jasiu
10-09-2006, 11:37
Witam,
Mam cb zamontowane w miejscu na gąbke i chce poprowadzić przewod zasilający bezpośrednio z akumulatora ale nie wiem któredy najprosciej sie dostac do niego? Czy ktoś mi może powiedziec jak to zrobic nie rozbierając połowy tapicerki? Może lepiej sie wczepic do jakiegoś innego kabla? tylko jakiego? Podobno jak jest bezpośrednio do aku to sa mniejsze zakłocenia? A nie chce sie podłączac pod zapalniczke bo często używam laptopa.
Pozdrawiam Patryk

werc
10-09-2006, 11:45
http://www.selp.republika.pl/art/03.jpg masz fotkę gdzie podpiąć się pod skrzynkę bezpiecznikową w kabinie

TUTAJ (http://www.selp.republika.pl/art/cb.pdf) cały artykuł w pdf odnośnie montażu CB

fuel111
10-09-2006, 12:25
Wercu no jest super tylko dlaczego nie ma tego w archiwum X czyli artykułów :satan: hmmmm

werc
10-09-2006, 13:24
Jest tylko bez fotek - gdzieś wcięło :(

t u t a j (http://mondeoklubpolska.org/modules.php?name=News&file=article&sid=83&mode=&order=0&thold=0)

fuel111
10-09-2006, 13:49
Wyśli na nowo bo jakieś niekompletne. :(

krzys-68
12-09-2006, 22:07
Ja w kazdym aucie podpinam bezposrednio pod aku.Na przewodach montuje bezpiecznik :metal

shrek0404
18-09-2006, 10:00
Mam pytanko odnośnie podłączenia + . Czy to pod ten czerwony należy to zrobić? Wolę dwa razy się upewnić, bo nie sztuką jest coś popsuć, dlatego pytam.
http://img209.imageshack.us/img209/2066/03xy0.th.jpg (http://img209.imageshack.us/my.php?image=03xy0.jpg)

Pozdrawiam :metal

werc
18-09-2006, 13:09
Pod ten albo pod drugi - to są przewody idące bezpośrednio od akumulatora - przy tym mają odpowiedni przekrój, więc wychodzi tak jakbyś podpiął bezpośrednio pod aku.
Na przewodzie do CB powinien być bezpiecznik.

COUGAR
18-09-2006, 13:25
Ja mam podpięte pod akumulator i wcale nie było to aż tak kłopotliwe jakby się zdawało. Mam założone dwa bezpieczniki. Jeden przy samym radiu, a drugi przy akumulatorze. Na początku przez kilka dni miałem podpięte pod zapalniczkę z braku czasu, ale w krótkim terminie podpiąłem bezpośrednio. Różnicy nie zauważyłem. Jeżeli chcesz to dziś wieczorem lub jutro z rana zrobie fotkę to zobaczysz mniej więcej którędy biegnie przewód od komory silnika do wnętrza pod deskę rozdzielczą.

shrek0404
18-09-2006, 13:31
... Jeżeli chcesz to dziś wieczorem lub jutro z rana zrobie fotkę to zobaczysz mniej więcej którędy biegnie przewód od komory silnika do wnętrza pod deskę rozdzielczą.

Wiesz, pewnie poproszę kumpla, który ma duże pojęcie w tym temacie, więc on na pewno będzie wiedział, a ja tym samym odpuszczę sobie elektrykę aby nie wyszła z tego :ass:
W każdym razie dziekuję bardzo za chęci :pad:

Gdyby jednak była potrzebna mi Twoja pomoc, to na pewno się odezwę.
:metal

COUGAR
18-09-2006, 13:40
... Jeżeli chcesz to dziś wieczorem lub jutro z rana zrobie fotkę to zobaczysz mniej więcej którędy biegnie przewód od komory silnika do wnętrza pod deskę rozdzielczą.

Wiesz, pewnie poproszę kumpla, który ma duże pojęcie w tym temacie, więc on na pewno będzie wiedział, a ja tym samym odpuszczę sobie elektrykę aby nie wyszła z tego :ass:
W każdym razie dziekuję bardzo za chęci :pad:

Gdyby jednak była potrzebna mi Twoja pomoc, to na pewno się odezwę.
:metal

Ok jak coś to pisz w każdym razie przewód wchodzi do kabiny przez otwór na przegrodzie od strony kierowcy (poprowadzone są tam inne kable)

shrek0404
18-09-2006, 19:37
Już jest podłączone !!! :banan: :banan: :banan:
Wszystko jest :up: :up: :up:

COUGAR
19-09-2006, 10:50
Już jest podłączone !!! :banan: :banan: :banan:
Wszystko jest :up: :up: :up:

No to szerokości i dobrego odbioru. BAJO

shrek0404
19-09-2006, 14:01
Już jest podłączone !!! :banan: :banan: :banan:
Wszystko jest :up: :up: :up:

No to szerokości i dobrego odbioru. BAJO

A dzięki dzięki :pad: :metal