PDA

Zobacz pełną wersję : [Nawigacja]vnr 9000



mario1976
27-03-2009, 15:59
czy ktoś wie czy te radio ma bluta ,

Kapsel_lg
28-03-2009, 16:11
nie ma jeśli oczywiście ta bluta = bluetooth

pleban
28-03-2009, 17:52
na obudowie radia znaczek jest.

michalbli
29-03-2009, 18:06
Witam
Czy koledzy mają jakieś namiary na mapkę Polski???do VNR 9000
Mam MKIII 130KM z 2003r, prawdopodobnie jak Kolega Kapsel
pozdrawiam

Arturek_67
05-04-2009, 08:52
Witam
To już zrobili mapę Polski do VNR9000?
Jak pamiętam to wszyscy koledzy przeklinali forda, że do VNR9000 bez problemu mozna dostać stare mapy beneluxu.
pozdrawiam
Arturek

Kapsel_lg
08-04-2009, 21:55
Pleban w którym mierscu masz znaczek Bluetooth?

Mapy Polski nie ma, nie będzie i koniec oraz bomba a kto nie słucha ten trą...ba :)
Co do map to jest cała zachodnia Europa i Środkowa (z tym że my się na tę środkową jako kraj nie łapiemy hehehe... czyli jesteśmy wschodnią, środkowa kończy się na Austrii i Słowacji).

Generalnie jeśli jedziesz za zachodnią granicę navi jest miodzi jeśli chodzi o nasz piękny kraj między Bugiem a Odrą to niestety pozostaje cieszyć się nam doskonałą jakością dźwięku audio i to wszystko.

DEO
02-05-2009, 23:39
Witam poszukuję instrukcji PL lub po angielsku do VNR 9000 mam instrukcję niemiecką.

robi_rej
04-09-2009, 11:36
Witam.
Jeśli ktoś potrzebuje to posiadam instrukcję do 9000VNR w wersji angielskiej mogę podesłać na e-maila.
A co do mapy Polski to z ostatnich informacji z serwisu - jest mapa Europy z mapą Polski za jedyne 450 zł na zamówienie.
Jak wygląda jej dokładność nie potrafią powiedzieć :niewiem: ale jest ;)

essi55
12-09-2009, 08:10
Witam.
A co do mapy Polski to z ostatnich informacji z serwisu - jest mapa Europy z mapą Polski za jedyne 450 zł na zamówienie.
Jak wygląda jej dokładność nie potrafią powiedzieć :niewiem: ale jest ;)

Z którego ASO ta informacja ?
W Krakowie pytałem i nic nie wiedzą (co mnie jakoś wcale nie dziwi ;) )

pozdrawiam

Kapsel_lg
12-09-2009, 10:00
Nie ma i nie będzie i dokładność żadna czyli jedziemy po "niezbadanej ziemi". Urządzenie nie jest już wspierane i producent oprogramowania nie przewiduje jakichkolwiek nowych map (i to nie tylko Polski ale również innych krajów czyli np. Niemiec - do których są stare mapy)

Agapanda
14-11-2010, 20:20
Witam.
Jeśli ktoś potrzebuje to posiadam instrukcję do 9000VNR w wersji angielskiej mogę podesłać na e-maila.
A co do mapy Polski to z ostatnich informacji z serwisu - jest mapa Europy z mapą Polski za jedyne 450 zł na zamówienie.
Jak wygląda jej dokładność nie potrafią powiedzieć :niewiem: ale jest ;)

Witam.
No a gdzie w razie czego mozna takową zamówić?

cichyp
14-11-2010, 22:13
jeżeli vnr 9000 to seryjna nawigacja fordowska to mapa polski istnieje, kupiłem niedawno modka z wbudowanym radiem z navi i mapa polski jest, jak to zrobił poprzedni właściciel to nie wiem, co prawda grafika mapy nie powala ale dokładność bym określił jako zadowalająca (w porównaniu z tomtom)...


Najmocniej przepraszam, ale to co mam to chyba jednak nie vnr 9000 tylko Denso (dotykowy) przepraszam za zamieszanie.

1olek
29-05-2011, 23:21
Co ciekawe to radio do tej pory oferuje Visteon i moze ono znacznie wiecej niz pozwala na to fordowskie oprogramowanie. Spojrzcie na dolaczone zdjecie. Widac ma tez amerykanskiego brata Visteon VNMC-1000 na ktorego mapy sa dostepne, oczywiscie na USA i Kanade ;)

http://www.visteon.com/products/automotive/navradio.html

Kapsel_lg
30-05-2011, 14:54
TO nie to samo urządzenie. Nawet z wyglądu jest juz inne (niestety) a mapy no cóż jak ktoś potrzebuje na kanadę to tak ale nie dpo VNR-9000.

danielWr
30-05-2011, 19:16
TO nie to samo urządzenie. Nawet z wyglądu jest juz inne (niestety)

A czym się różni bo moje jest niemal identyczne.

1olek
30-05-2011, 20:02
A czym się różni bo moje jest niemal identyczne.

no wlasnie, dlatego wkleilem tego linka ;)

Jak by jakas europejska marka mila navi Visteon to moze by mapy podpasowaly, ale z tego co wiem Visteon wypuscil tylko tego VNR 9000 dla forda i jego amerykanskiego udoskolanego klona.

Kapsel_lg
31-05-2011, 21:37
różni się choćby brakiem security panela co do reszty trzeba by zobaczyć na żywo ale znając zycie to i z tyłu ma inaczej wyjścia.
Mapy nie są Visteona tylko Navteq

1olek
31-05-2011, 21:56
Mapy nie są Visteona tylko Navteq

oczywiscie tylko wyprodukowane specjalnie na sprzet Visteon, wiec nie podpasujesz od zadnej innej navi. To tak jak bys chcial oprogramowanie z Amigi uruchomic na PC. Nie da sie.

P.S. tylo nie piszcie ze emulator potrzebny :P

---------- Post dodany o 20:56 ---------- Poprzedni post dodany o 20:54 ----------

Oczywiscie wszstko sie da, potrzeba swietnego informatyka ktory rozkumal by foramt map na Visteon i np. napisal konwerter z map dla Garmin lub czego kolwiek innego na nieszczesne VNR 9000. Ja niestety z programowania nie jestem najmocniejszy jesli chodzi o tego typu konwerter.

Moze znacie jaies forum programistow gdzie mozna by rzucic taki temat ;) W koncu hakerow i crakerow mamy mocnych w PL. Jak by mapy dzialaly mozna by sie zrzucic na nagrode dla takiego osobnika :D

Kapsel_lg
31-05-2011, 22:05
Kolego nie da się i już. Miliony razy wałkowane.

Czyli jednak się da :) i własnie o tym piszesz tylko navi to nie komputer nie ma oprogramowania które mu wgrasz i zmienisz by czatał co innego. Ma to zapisane na stałe w pamięci.

Oczywiście że się wszystko da tylko ktoś za to musi zapłacić, że nie wspomnę o możliwości naruszenia patentów a co za tym idzie pójściem z torbami i do końca życia robieniem na odszkodowania.
Zresztą gra nie warta zachodu bo nowa nawigacja to 500 zł (lub mniej albo więcej), montujesz w mondzi i cieszysz się nowymi mapami (choćby automapą ).

1olek
31-05-2011, 22:21
Kolego nie da się i już. Miliony razy wałkowane.

o tym wiemy ze NAVTEQ nie wypusci nowych map dla VNR 9000 bo Ford Company ich nie zamowil bo nie wspiera juz tej nawigacji a bez ich zamowienia nie moga tego zrobic pomimo ze technicznie nie stanowi to zadnego problemu i bledne kolo sie zamyka. Ale pogdybac teoretycznie mozna :)


navi to nie komputer nie ma oprogramowania które mu wgrasz i zmienisz by czatał co innego.

przeciez o tym pisze, trzeba wsadzic w ryj to co zna, rozumie i umie odczytac, nic innego nie ruszy.


Ma to zapisane na stałe w pamięci.

oczywiscie ale modyfikacja ROM'u to tez nie problem ten pierunski VNR 9000 robi update za kazdym razem jak wloze Francje a potem downgrade jak wloze cos innego


ktoś za to musi zapłacić

w tej kwesti mozna sie dogadac


nie wspomnę o możliwości naruszenia patentów

o tym zapomnialem i tu jest problem, moga sie doczepic jak by zauwazyli ze skads sa na rynku nowe mapy :(


Zresztą gra nie warta zachodu bo nowa nawigacja to 500 zł (lub mniej albo więcej), montujesz w mondzi i cieszysz się nowymi mapami (choćby automapą ).

wiem bo mam Garmina