PDA

Zobacz pełną wersję : nowe radio do mkIII



greg_2
06-10-2005, 12:27
poniewaz nosze sie z zakupem mondeo z 2001 roku mam pytanie czy takie radio http://www.allegro.pl/show_item.php?item=66193871
jestem w stanie tam zamontowac czy musze zmieniac caly panel sterujacy


sprawa wyglada o tyle dobrze ze takie radio moge nabyc okazyjnie od kolegi ktory wymienia sprzet audio w mondeo z 2004 roku

ugni
06-10-2005, 12:45
niestety ale nie da sie zainstlować tego radja do modelu z 2001 r.Chyba ze masz ochote przerobić całą konsole środkową.Ale podejzewam ze bedzie sie to kosztowac ze 3000tys .Wiec lepiej kup normalne radjo forda 6000cd ktore pasują do twojego modelu.Sam o czyms takim myslałem

waldemarz
06-10-2005, 13:02
poniewaz nosze sie z zakupem mondeo z 2001 roku mam pytanie czy takie radio http://www.allegro.pl/show_item.php?item=66193871
jestem w stanie tam zamontowac czy musze zmieniac caly panel sterujacy


sprawa wyglada o tyle dobrze ze takie radio moge nabyc okazyjnie od kolegi ktory wymienia sprzet audio w mondeo z 2004 roku Ten typ radia jak juz we wczesniejszych postach opisywalismy wkladany bylo od 2003r. a do twojego modelu napewno pasuje takie samo radio jak w MK II.

Lowlander
06-10-2005, 14:56
Zgadza się. Koszt przeróbki przekroczy wielokrotnie wartość montowanego radia.

greg_2
06-10-2005, 15:24
to mnie zamrtwiliscie troche nie ukrywam :(

Lowlander
06-10-2005, 15:32
to mnie zamrtwiliscie troche nie ukrywam :(

Widzisz, sama ramka panela centralnego, z nawiewami ale bez sterowników klimy i innych kosztuje 500 zł w ASO (ostatnio chcieli mi pchnąć nówkę za 150). Przycisków i sterownika klimy nie przełożysz - są zupełnie inne. Ponadto inny jest sposób mocowania osłony dźwigni zmiany biegów (zachodzi na panel centr.) - też do wymiany. Łącznie naprawdę sporo części.

waldemarz
07-10-2005, 09:23
to mnie zamrtwiliscie troche nie ukrywam :( Ale tak naprawde nie masz co sie przejmowac bo bebechy tego radia sa takie same jak w poprzednim modelu.

konio
11-10-2005, 21:32
to mnie zamrtwiliscie troche nie ukrywam :( Ale tak naprawde nie masz co sie przejmowac bo bebechy tego radia sa takie same jak w poprzednim modelu.
To że gabaryty są inne to juz wiem.
Ale inna jest tylko płyta czołowa czy pucha też , bo jak płyta to pilnik do łapy i z koksem.

DIGITAL
11-10-2005, 21:34
nie lepiej gumówka ?? :satan: