PDA

Zobacz pełną wersję : Bardzo tania navi



Mixer
20-10-2010, 20:41
Witam. potrzebuje jakiejs konkretnej opinii na temat tej nawigacji.

http://www.euro.com.pl/nawigacja-samochodowa-gps/opis-binatone-x430.bhtml#content_3c

tylko blagam nie piszcie ze za te pieniadze to nie kupie nawigacji. powiedzmy ze mam nie za duze fundusze :)
:) :)

barbarian15
20-10-2010, 23:08
Cześć.
Nie znam tego producenta.Na pewno nie należy do tzw.flagowych navi.Ja użytkuję też niedrogi sprzęt tzn.Lark 43.1,jestem zadowolony.Mapy wymiennie:AM,IGO,MM.Właśnie,brak informacji o producencie mapy w navi Binatone.

jamax
20-10-2010, 23:15
Brak podstawowych info , czyli czy jest winda , ew zablokowana czy otwarta ?

Dodano po 2 min.:

Już mam odpowiedz :satan:
http://allegro.pl/nawigacja-binatone-x430-tanio-i1275598697.html

Jest winda :metal:

barbarian15
20-10-2010, 23:26
Jest winda
no i jest,ale Ci się udało wynaleźć.Mixer chyba śpi,ale to nic, przeczyta jutro.

hefi
21-10-2010, 03:46
wiekszosc tych popierdulek chodzi na win ce



tylko blagam nie piszcie ze za te pieniadze to nie kupie nawigacji. powiedzmy ze mam nie za duze fundusze

imo to i tak drogo, swego czasu larki 35.1 byl po ok 100pln

Mixer
21-10-2010, 10:05
Mixer chyba śpi,ale to nic, przeczyta jutro.
no nie ukrywam ze egzaminy mnie przycmily i ostatnio wczesnie sie klade;)

a wracajac do tematu to nie zauwazylem ze nie ma nic o producencie mapy;)
a nie ukrywam ze jestem laikiem w tym temacie.


swego czasu larki 35.1 byl po ok 100pln
napewno sie rozejrze i skorzystam z podpowiedzi :)

http://www.euro.com.pl/nawigacja-samochodowa-gps/opis-lark-freebird-43-2-lark-map.bhtml#content_3c
jeszcze taki model Lark'a znalazlem:)
http://www.euro.com.pl/nawigacja-samochodowa-gps/opis-goclever-5055-pl.bhtml#content_3c
i takie coś dodatkowo w takiej cenie... co sadzicie o tych modelach? :bajer:

Usunięty
21-10-2010, 10:29
to zależy też jaką chcesz mapę. Chyba najlepsza to AutoMapa ale droga.

Mixer
21-10-2010, 10:43
szczerze mowiac potrzebna mi tylko polska mapa. za granice nigdy nie wyjezdzam a jesli juz kiedys bedzie okazja to sie pomysli nad lepsza navi ;)
wiec jakas polska mapa ktora po prostu mnie nie zgubi nowym miescie bylaby ok :bajer:

Netoper
21-10-2010, 11:02
wiec jakas polska mapa ktora po prostu mnie nie zgubi nowym miescie bylaby ok
Automapa, na drugim miejscu MapaMap.

Mixer
21-10-2010, 11:16
to w takim razie mam pytanko czy np MapaMap albo AutoMape wgram bez problemu np do Lark'a?? czy trace wtedy gwarancje czy cos? jaka mapa jest tam w standardzie wgrana?

Usunięty
21-10-2010, 11:23
wiec jakas polska mapa ktora po prostu mnie nie zgubi nowym miescie bylaby ok
jak masz problem w Kielcach to pytaj, chętnie Ci pomożemy.

to w takim razie mam pytanko czy np MapaMap albo AutoMape wgram bez problemu np do Lark'a
w tych linkach co podałeś te navi mają jakąś mapę ale jaką to nie wiem. Ważne żeby można bylo aktualizować bo podobno są mapy gdzie później wsparcia brak.

Netoper
21-10-2010, 11:33
to w takim razie mam pytanko czy np MapaMap albo AutoMape wgram bez problemu np do Lark'a??
Nie tracisz, bo to jest tak samo jakbyś np Windowsa stawiał czy GG instalował w blaszaku.

Mixer
21-10-2010, 12:54
wszystko rozumiem... dobra jak bede sie sklanial do zakupu jakiejs konkretnej to wtedy bede pytal sprzedawcy najwyzej co i jak z mapami ;)

jak masz problem w Kielcach to pytaj, chętnie Ci pomożemy.
a co do kielc to juz 4 rok mieszkam tutaj wiec dosyc znam miasto;)
ale czasami sie jezdzi do tych mniej znanych i wtedy pytam czesto przechodniow o droge...

barbarian15
21-10-2010, 13:03
a co do kielc to juz 4 rok mieszkam tutaj wiec dosyc znam miasto;)
ale czasami sie jezdzi do tych mniej znanych i wtedy pytam czesto przechodniow o droge...
i masz jeszcze ostrzeganie przed miejscami niebezpiecznymi jak np.przejazdy kolejowe,czarne punkty i tp.

Optysio
21-10-2010, 14:12
Lark jest tak skonstruowany, że z karty pamięci uruchomisz każdą mapę. Ja mam Larka 43.0 i chodzi każda mapa. Czyli tylko od Ciebie zależy jaką mapę wgrasz. Nie musisz ingerować w oryginalne oprogramowanie, przez to nikt się nie czepia i nie tracisz gwarancji. Mój Lark obsługuje karty do 8GB, swego czasu miałem 4 mapy do wyboru, ale zostałem przy Automapie i MapaMap. Odbiornik jak złapie sygnał to gubi go tylko w tunelu.

barbarian15
21-10-2010, 14:23
Jeszcze może być wgrana IGO 8,też dobrze sprawuje się w Larku.

Mixer
21-10-2010, 14:41
sporo informacji mi koledzy dostarczyliscie... powiedzcie jeszcze ile na baterii bez podlaczania do zapalniczki pociagnie taka navi?

Netoper
21-10-2010, 14:44
powiedzcie jeszcze ile na baterii bez podlaczania do zapalniczki pociagnie taka navi?
Zależy od kondycji akumulatora, nasza jak była nowa (4.3 cala) to półtorej godziny, teraz ma chyba półtora roku i max 45 minut.

Optysio
21-10-2010, 17:12
Moja jak była nowa to z przygaszonym ekranem chodziła 3 godziny. Nie testowałem z rozjaśnionym to nie wiem. Obecnie po roku z przygaszonym ekranem chodzi 5 godzin, ale założyłem akumulator o większej pojemności. Jak Netoper napisał, zależy od kondycji baterii i sposobu używania (chodzi o ustawienie jasności ekranu).

barbarian15
25-10-2010, 13:05
świeżo po wymianie baterii.Oryginalna (3 lata) traciła prąd po 15 min.Zastoswałem akumulatorek od Nokii,o tych samych gabarytach i parametrach elekrycznych.Czas pracy navi - niecałe 3 godz.

Gebar
06-11-2010, 21:08
Ja proponuję coś co sam mam i jestem zadowolony.
http://allegro.pl/mio-moov-200-calutki-zestaw-igla-i1301481606.html

Navi jest odblokowana i na kartę SD możesz nagrać co tylko chcesz :)

daniellomasa
06-11-2010, 21:23
a ja dziś kupiłem to
http://allegro.pl/nawigacja-lark-gps-35-9-odblokowana-mapa-polski-i1283755655.html

ale a mega avans za 149zł
auto mapa 6,0 na karcie wgrana
nawet nie przetestowałem nie mama zielonego pojęcia o navigacjach
ale za ta kasę czego oczekiwać


ja używam atlasu kopernikus sprawdzony rzetelny materiał
żona czasem nie potrafi obrać odp. kursu więc to starczy :))