PDA

Zobacz pełną wersję : Nawigacja blaupunkt travelpilot ex



majo22
28-10-2010, 22:45
witam was serdecznie

czy ktos uzywa tej navi w polsce ?
moze ktos ma doniej plytke ?
no i przedewszystkim czy to wogole dziala?

milostar
29-10-2010, 11:36
Tak, używam... działa.
Ale niestety płytkę mam na Niemcy i Europę z 2005 - tylko główne grogi w PL.
W Czechach sprawdziła się również (tam mapa z 2005)

Sama NAVI jest bardzo fajna ale kibel jest z najnowszymi mapami, ponieważ ich koszt przewyższa wszystko co jest dostępne na rynku. Cena płytki to 700-800zł więc za te niecałe tysiąc złociszy otrzymujesz monochromatyczną nawigację ze strzałkami :(. Fajne że ściszy Ci radio i wszystko z głośników w aucie leci itd...

Płytki wypalane nie działają więc nawet nie szukaj w necie - szkoda czasu.
W OSA adroF z pod lady za 500zł proponowali. Taka okazja he he he.

PiotrLublin
29-10-2010, 12:39
Płytki wypalane nie działają więc nawet nie szukaj w necie - szkoda czasu.
A ja mam wypaloną i dziala wszystko

majo22
29-10-2010, 21:05
Płytki wypalane nie działają więc nawet nie szukaj w necie - szkoda czasu.
A ja mam wypaloną i dziala wszystko

masz tez taka stara wersje z 2005 r ?

Fred.X
29-10-2010, 21:49
Moim zdaniem nie warto...

majo22
29-10-2010, 22:13
Moim zdaniem nie warto...

dlaczego?

Fred.X
29-10-2010, 22:55
Moim zdaniem nie warto...

dlaczego?
Lepiej dobre radyjko np. Alpinka jakaś + Mio Moov M300 :bigok:

blady1
02-11-2010, 21:26
a czy ta mapa działa z orginalnymi ( tymi z desce ) navi szukam czegoś do hondy i nie wiem czego szukac , nie wiem jak się nazywa ta orginakna do hondy

timeks
12-01-2011, 13:50
A może ktoś z Was miał problem z tą nawigacją tzn. Ustawiam trasę po czym nawigacja wskazuje off road. W miejscach gdzie wcześniej działała teraz strajkuje.Przy wyciąganiu płyty pokazuje ze wgrywa cały czas trasę którą wpisałem- może to trwać nawet 2 godziny. LAser czyszczony,płyta nie podrapana. Jedynie co to gps info nie pokazuje żadnych danych. Spotkał ktoś się z takim problemem?? Cały czas pokazuję się off road i kompas

Dodano po 51 min.:

i jeszcze jedna rzecz- nie chce się w żaden sposób skalibrować.

timeks
13-01-2011, 01:08
No to opiszę to co zrobiłem. Stopka pod antenę mocowana jest na torx 20 który trzeba odkręcić wyjmując obudowę lampki przy lusterku wstecznym.potem wyciągamy oprawkę z żarówką i odkręcamy torx. Stopka wychodzi. Stopka z tego co sprawdzałem jest nie rozbieralna.W moim przypadku dostawała się woda i stopka była zawilgotniała chociaż nie zalana. nie ma jak się dostać do niej woda. Woda spada na dół pod stopkę a nie do niej czyli reanimacja suszarką do włosów stopki i wnętrza w okolicach stopki pomogła. Odłączyłem później klemę plusową na kilka minut i zaczęło wskazywać satelity. MAm jeszce mały problem ale może jakoś rozwikłam. W stopce zniszczył się gwint do anteny. ale może gwintowanie i zmiana anteny z szerszym gwintem pomoże a jak nie to wklejenie stare na stałe.
objawy podczas mojej awarii:
Przy wyciąganiu płyty z navi juz po wczytaniu trasy wyskakiwał loading- i tak mógł godzinę wczytywać i nic
- brak satelit i danych w gps info
- mapa chodziła ale po wyznaczeniu trasy ciągle napis off road
- nie chciała sie wogóle kalibrować - wchodziła w kalibrację i nic
- pokazywała tylko kompas

Laser był czyszczony płytą czyszczącą .

I jeszcze jedno - najlepiej tą stopkę wkleić na silikon. podobno woda lubi tam się dostawać. Koszt ASO - stopka 280 zł. + wymiana dla leniwych ok,60 zł. KOszt w internecie od 225 zł w górę.

eclipse1g
03-05-2011, 17:02
Ja mam EX i płytę z 2008r. ori. wszystko działa ale problem z ustawianiem menu i lektorem , ponieważ nie ma języka polskiego .są tylko same pogańskie .:)
znalazłem na allegro gościa z trójmiasta bodajże firma ,,Audiomaniak ''z Gdańska .oni robią tylko menu w języku polskim .koszt 3 stówki. na ich stronie jest mapa filii w Polsce .chyba skorzystam bo to jednak b. przydatne w obsłudze .

eclipse1g
21-03-2012, 12:21
Nawi ma już menu polskie :skromny: ale mam jeszcze kłopot i może ktoś mi poradzi jak to ustawić ( bo nie znalazłem odpowiedzi w instrukcji obsługi ) .
po otwarciu dżwi zaświeca się wyświetlacz przy licznikach i wyświetlacz radia-nawigacji na konsoli środkowej (WYŚWIETLA SIĘ LOGO FORDA na czerwonym tle)
w momencie gdy zamykam dżwi centralnym zamkiem natychmiast gaśnie wyświetlacz przy licznikach( i jest OK.) ale już wyświetlacz od Travel Pilot EX już nie gaśnie -dopiero gaśnie po 10 minutach .( za każdym razem po otwarciu i zamknięciu dżwi . Jak i co ustawić żeby wyświetlacz nawigacji gasł po zamknięciu dżwi podobnie jak wyświetlacz przy licznikach ?.........lub jak skrócić czas wygaszania tego wyświetlacza .?.........