PDA

Zobacz pełną wersję : TOMTOM one IQ Routes



masahuku
23-11-2010, 17:54
witam mam pytanko bo dalem ciala, chciale sobie zaktualizowac mapy w moim TT one i w ktoryms momencie chyba mnie ponioslo... doszlo do tego ze musialem sformatowac TT i teraz nie mam map, kopie zapasowe byly na kompie ale komp tez po formacie i lipa, co zrobic zeby jak najmniejszym kosztam odzyskac mapy, mam TOMTOM HOME ale tam sobie wolaja 60Euro za te mapy co ja mialem , dodam ze navi jest jeszcze 2tyg na gwarancji a format byls powodowany tym ze wyskoczyl jakis blad przy aktualizacji ...no i sie zaczelo, pierw sie zawiesil po resecie potem komp go nie widzial a wkoncu jak go sformatowalem to mi mapy ktos ''potargal'' :wall:

Netoper
23-11-2010, 23:45
Jak masz na gwarancji to niech w serwisie to zrobią żeby dalej mieć oryginała.
Powiedz im po prostu że najpierw się mapa zawiesiła a po wyłączeniu i włączeniu pusto się zrobiło.

Ewentualnie zobacz czy na stronie producenta mapy po założeniu konta jest możliwość pobrania mapy tak jak jest np w AM, MM czy Navigo
Zakładasz konto, podajesz nr licencji i powinna być do zassania ta wersja do której masz licencję

masahuku
24-11-2010, 07:00
zaraportowalem do TOMTOMa nr bledu jaki mi wyskoczyl zoaczymy co mi odpisza, dzieki za odpowiedz

hefi
24-11-2010, 08:46
a nie mozna sobie sciagnac map, polaczyc sie z serwerem i wpisac nr swojej licencji czy konta

masahuku
24-11-2010, 17:46
napisali mi zebym wyslal i kopie rachunku (ciekawe czy kopia z paypala wystarczy) zaraz bede kopal i zobaczymy, jeszcze takie pytanko, jako sie robi screen shoty czy jakos tak?

Netoper
24-11-2010, 17:58
jako sie robi screen shoty czy jakos tak?
Na klawiaturze wciskasz "printscreen" (Print Scrn) i potem np tworzysz plik painta, otwierasz go i wklejasz przez "Ctrl + V"
Potem klikasz "plik"/ "zapisz jako" i zapisujesz najlepiej w JPG bo to każda przeglądarka internetowa otworzy.

masahuku
24-11-2010, 18:37
dzieki :)

masahuku
02-12-2010, 21:27
no i dobra, TomTom przeslal mapy i dziala wszystko jak nalezy .

Netoper
03-12-2010, 15:48
To wypal na jakiejś płycie cobyś miał w razie"W"
Ja instalkę mapy trzymam na dwóch kartach, do tego na dwóch kompach i jeszcze w sieci zakitrałem :)

masahuku
03-12-2010, 18:41
zrobilem se kopie na serwerze TomToma i powinno wystarczyc, ale dzieki za podpowiedz