PDA

Zobacz pełną wersję : radio Ford 6000 CD do MkI ?



noski
30-11-2005, 10:09
czy radyjko ford 6000 CD pasowałoby do MKI . pytam o możliowosci montażu. moje rayjko f2005 nie daje możliwości słuchania CD ani podłączenia zmieniarki :(

a może takie coś by weszło ? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=74798763

pozdrawiam

Sebi
30-11-2005, 12:01
Bardziej chyba to (http://www.allegro.pl/show_item.php?item=74019225) by pasowało

MaciekG
30-11-2005, 12:03
czy radyjko ford 6000 CD pasowałoby do MKI . pytam o możliowosci montażu. moje rayjko f2005 nie daje możliwości słuchania CD ani podłączenia zmieniarki :(

a może takie coś by weszło ? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=74798763

pozdrawiam

To co pokazałeś jest od MK III i na pewno się nie nada.

marcin195
30-11-2005, 12:24
z mioch informacji wynika, że radio założyć się da - tylko 3 sprawy:
1. Ford 6000 CD albo 7000 + zmieniarka wcale nie mają takiego wspaniałego brzmienia
2. Konieczna bedzie przeróbka konsoli (nie jestem pewien czy konsola z MK II wejdzie bez problemu)
3. Elektryka nie powinna sprawić problemu

noski
30-11-2005, 12:59
z mioch informacji wynika, że radio założyć się da - tylko 3 sprawy:
1. Ford 6000 CD albo 7000 + zmieniarka wcale nie mają takiego wspaniałego brzmienia
2. Konieczna bedzie przeróbka konsoli (nie jestem pewien czy konsola z MK II wejdzie bez problemu)
3. Elektryka nie powinna sprawić problemu


ufff....to lepiej rozważe montaż zwykłego radia w tej cenie
dzieki pozdrawiam

waldemarz
30-11-2005, 14:08
czy radyjko ford 6000 CD pasowałoby do MKI . pytam o możliowosci montażu. moje rayjko f2005 nie daje możliwości słuchania CD ani podłączenia zmieniarki :(

a może takie coś by weszło ? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=74798763

pozdrawiam

To co pokazałeś jest od MK III i na pewno się nie nada.

Przepraszam MaciekG, ale radio jest tak samo do MK II jak i do MK III, z tym ze maksymalnie do rocznika 2002.

Noski jesli chodzi o takie radio to musialbys poprostu wymienic caly srodkowy panel i tu jest znak zapytania czy wogole sie da, lub go przerobic w aucie, aby to radio wsadzic. Nie ma innej mozliwosci.
Moze byc jeszcze tak ze twoj bolid jest juz z okresu przejsciowego miedzy MK I i MK II i masz juz taki panel srodkowy jak w MK II po 96 roku, wtedy napewno wejdzie normalnie.

MaciekG
30-11-2005, 14:46
To co pokazałeś jest od MK III i na pewno się nie nada.

Przepraszam MaciekG, ale to radio jest tak samo do MK II jak i do MK III, z tym ze maksymalnie do rocznika 2002.

Noski jesli chodzi o takie radio to musialbys poprostu wymienic caly srodkowy panel i tu jest znak zapytania czy wogole sie da, lub go przerobic w aucie, aby to radio wsadzic. Nie ma innej mozliwosci.
Moze byc jeszcze tak ze twoj bolid jest juz z okresu przejsciowego miedzy MK I i MK II i masz juz taki panel srodkowy jak w MK II po 96 roku, wtedy napewno wejdzie normalnie.

Jesteś pewien??? Bo mi ten Soniacz wygląda jakby nie miał własnego wyświetlacza i musiał być jakoś zinegrowany z nową konsolą. Ale może mi się tylko wydaje ;) Zresztą sam sprzedający zapodaje, że nie pasuje do modeli < 2003. Spojrzyj jeszcze raz?

MaciekG
30-11-2005, 15:13
z mioch informacji wynika, że radio założyć się da - tylko 3 sprawy:
1. Ford 6000 CD albo 7000 + zmieniarka wcale nie mają takiego wspaniałego brzmienia
2. Konieczna bedzie przeróbka konsoli (nie jestem pewien czy konsola z MK II wejdzie bez problemu)
3. Elektryka nie powinna sprawić problemu


ufff....to lepiej rozważe montaż zwykłego radia w tej cenie
dzieki pozdrawiam

A to ze względów brzmieniowych i bezpieczeństwa będzie chyba lepszym rozwiązaniem.

marcin195
30-11-2005, 15:45
z mioch informacji wynika, że radio założyć się da - tylko 3 sprawy:
1. Ford 6000 CD albo 7000 + zmieniarka wcale nie mają takiego wspaniałego brzmienia
2. Konieczna bedzie przeróbka konsoli (nie jestem pewien czy konsola z MK II wejdzie bez problemu)
3. Elektryka nie powinna sprawić problemu


ufff....to lepiej rozważe montaż zwykłego radia w tej cenie
dzieki pozdrawiam

A to ze względów brzmieniowych i bezpieczeństwa będzie chyba lepszym rozwiązaniem.

ja uważam, że naprawde można na allegro wyszukać niezłe radyjko w cenie radia FORD6000 (czyli ok 400 zł) - sam polecam używanego SONY CDX-M630/730 tzw. Black Panel - jest kapitalny, do MK I bedzie pasował idealnie a jego wygląd jest poprostu niesamowity. Co więcej w zestawie często jest joystick na kierownicę oraz pilot na podczerwień. Polecam to radyjko.

tu masz jeden link:
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=74030631 (nowszy model)
a tu jest likn do radia, które miałem i w 105% polecam - jest rewelacyjne!
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=74274559

P.S. nie przejmuj się uszkodzona taśmą sterującą!!! wymiana tej taśmy u elektronika (poza serwisem) to 20-30 zł!!! mnie sie załamała po 3 latach używania, obecnie radio ma mój ojciec w Reanult Laguna (już ponad rok) i nic sie nie dzieje.
pozdrawaim

waldemarz
30-11-2005, 19:39
Jesteś pewien??? Bo mi ten Soniacz wygląda jakby nie miał własnego wyświetlacza i musiał być jakoś zinegrowany z nową konsolą. Ale może mi się tylko wydaje ;) Zresztą sam sprzedający zapodaje, że nie pasuje do modeli < 2003. Spojrzyj jeszcze raz?


MaciekG cos dzisiaj jestem chyba lekko przemeczony i nastapilo wielkie nieporozumienie :pad: , bo mnie nie chodzi wogole o to radio Sony co on zapodal tylko moja odpowiedz dotyczyla jego zapytania o radio ford 6000 CD, wiec troszeczke sie nie dogadalismy :jezyk1: , bo ja myslalem o radiu ford 6000CD, i o fotce ktora zapodal "Sebi", a ty miales na mysli to SONY z linka, ktore zapodal "NOSKI" a ja je wogole nie ogladalem. Jesli chodzi o te Sony to masz racje, ze napewno nie pasuje. :metal :metal

Moja poprzednia wypowiedziec dotyczyla tego typu radia.

http://img344.imageshack.us/img344/7641/716997675fa.th.jpg (http://img344.imageshack.us/my.php?image=716997675fa.jpg)

altoot
01-12-2005, 09:17
Musiałbyś zmienić całą konsolę srodkową na taka od MkII. Ale to nie wszystko. Zeby umiejscowic w niej radio 2din musiałbyś przerobic troche jego wneke. W MkI masz dwie szuflady/pólki pod radio: jedna standardowa, druga - to ta poleczka na kasety nad popielniczką. Obie są jednakowe, z tym ze dzieli je metalowa przegroda. Musiałbyś ją usunąć (cięcie blachy)...


IMO duzo lepszym rozwiązaniem (o ile uparłeś sie o oryginalne audio Forda) jest załoenie radia 1din (mp. 2006lub 2007) ze sterowaniem zmieniarką....

noski
01-12-2005, 10:47
Musiałbyś zmienić całą konsolę srodkową na taka od MkII. Ale to nie wszystko. Zeby umiejscowic w niej radio 2din musiałbyś przerobic troche jego wneke. W MkI masz dwie szuflady/pólki pod radio: jedna standardowa, druga - to ta poleczka na kasety nad popielniczką. Obie są jednakowe, z tym ze dzieli je metalowa przegroda. Musiałbyś ją usunąć (cięcie blachy)...


IMO duzo lepszym rozwiązaniem (o ile uparłeś sie o oryginalne audio Forda) jest załoenie radia 1din (mp. 2006lub 2007) ze sterowaniem zmieniarką....

nie..na szczescie na nic sie nie upierałem...spokojnie sledze dyskusje i juz wiem ze zwykłe radyjko z cd bedzie najlepszym rozwiązaniem