PDA

Zobacz pełną wersję : [MkIII] Radyjko 6006E



kruszyna
25-12-2010, 01:22
Witajcie
Od 2 dni jestem posiadaczem mondeo mk3 w którym mam radyjko 6006E. Problem polega na tym że auto jest sprowadzane z holandii i nie mam kodu do tego radia czy jest możliwość jakaś żeby ten kod zdobyć?? Druga sprawa to walnięty potencjometr od sterowania głośności. Chcąc podgłosić skala "skacze" i np zamiast podgłosić przycisza itp. Poza tym mam sterowanie do niego w przy kierownicy z które podgłasza się już bez problemu tylko zastanawiam się nad zmianą radyjka na jakieś inne np pioneera z mp3 itp i pytanie czy do takiego nie fabrycznego radia jest możliwość podpięcia sterowania pilotem przy kierownicy czy nie koniecznie??
Serdecznie dziękuje za wszelakie odpowiedzi :) pozdrawiam :)

Celtic
25-12-2010, 02:07
czy do takiego nie fabrycznego radia jest możliwość podpięcia sterowania pilotem przy kierownicy?

nie wiem czy będzie takie radio miało dokładnie taki sam wtyk, jeśli tak to OK, jeśli nie to przejściówka i wszystko bangla. pozdro! :joint:

kruszyna
25-12-2010, 02:11
no właśnie nie bardzo chyba bo słyszałem że jakieś przejściówki interfejsy trzeba dokładać a to dość droga zabawa :)

Celtic
25-12-2010, 02:18
no takie cuś mniej wiecej...
http://allegro.pl/adapter-do-ster-z-kierownicy-ford-kielce-i1382344463.html

Gebar
25-12-2010, 02:56
czy jest możliwość jakaś żeby ten kod zdobyć?
Tak, ASO Forda

kruszyna
25-12-2010, 04:07
ASO Forda

ciekawe ile sobie krzykną za takie coś :(

kreml73
25-12-2010, 10:30
Ile by nie krzyknęli to nie warto. Jak sam piszesz radyjko już szwankuje, więc masz okazje wymienić na jakieś markowe. Nawet takie za trzy stówki będzie grało dużo lepiej niż 6006. Co do sterowania z kierownicy- umiejscowione jest bardzo nieergonomicznie, więc moim zdaniem jeden kij czy będziesz lewą ręką próbował dosięgnąć joysticka czy prawą wyciągniesz do radia... :beer:

kruszyna
25-12-2010, 11:58
Co do sterowania z kierownicy- umiejscowione jest bardzo nieergonomicznie,

no z tym się zgodze tylko kurde ten pilot i tak będzie sie pindolił a po co on skoro nie będzie działał :D

kreml73
25-12-2010, 12:05
no z tym się zgodze tylko kurde ten pilot i tak będzie sie pindolił a po co on skoro nie będzie działał :D
właśnie to chciałem Ci przekazać- lepsze inne radio bez sterowania z kiery niż 6006 z tym sterowaniem,

kruszyna
25-12-2010, 12:08
a mi chodzi o to że pilot i tak będzie wisiał i będzie bezużyteczny :(

kreml73
25-12-2010, 12:32
a mi chodzi o to że pilot i tak będzie wisiał i będzie bezużyteczny :(

mój już pięć lat jest tak bezużyteczny i jakoś daję radę z tym żyć... :))

Pewnie że jak masz potrzebę i kasę to możesz kupić tą przejściówkę.
Moim zdaniem jednak lepiej te 150 złotków przeznaczyć na lepsze radyjko. Ja próbowałem na początku nauczyć się obsługi radia tym "pilotem" i nie udało mi się, więc jeśli miałbym kupować przejściówkę tylko po to by "pilot działał" a potem i tak go nie używać to troszkę bez sensu...

norbi333
25-12-2010, 12:54
Ja próbowałem na początku nauczyć się obsługi radia tym "pilotem" i nie udało mi się,
Ja znowu praktycznie tylko pilotem obsługuję radio i sobie takie rozwiązanie chwalę :bigok:

Gebar
25-12-2010, 14:14
Albo wymienić radio fabryczne na takie z pilotem. Ja w MK2 mam pilota od pioneera na opasce. Nie wygląda to źle, a swoją funkcje spełnia w 100%

kruszyna
25-12-2010, 21:00
myślałem żeby wrzucić do mondasa radyjko fordowskie 6000 mp3 ale strasznie ciężko to dostać na rynku wtórnym

Fred.X
25-12-2010, 21:07
myślałem żeby wrzucić do mondasa radyjko fordowskie 6000 mp3 ale strasznie ciężko to dostać na rynku wtórnym
i na jakości grania nie uzyskasz nic , nawet pogorszysz , chociaż na fabrycznych głośnikach nie odczujesz różnicy i tak będzie do bani... :bigok:

kruszyna
25-12-2010, 21:20
kurczaki chodzi mi głównie o ten pilot... no bo po co mi on jak nie będzie działał na innym radiu, wymontować go nie wymontuje bo będzie dziura a jak wyrzuce to radio które mam to będzie do wyrzucenia bo nie mam kodu do niego

Fred.X
25-12-2010, 21:25
mam pilota przy kierze i jakoś mi nie przeszkadza, mam radyjko z panelem dotykowym i już się przyzwyczaiłem , mam przejściówkę z adapterem i do kitu raz działało a raz nie ...

kruszyna
25-12-2010, 21:31
no tak tylko nawet jakby to to radyjko ktore mam fordowskie nawet jakbym chciał sprzedać to nie mam jak bo nie mam kodu

Fred.X
25-12-2010, 21:36
no tak tylko nawet jakby to to radyjko ktore mam fordowskie nawet jakbym chciał sprzedać to nie mam jak bo nie mam kodu
warto wydać kasę na kod , do radia które nie oferuje dobrego grania
wersja tańsza:
http://allegro.pl/kenwood-kdc-w4047ua-4047ug-super-oferta-i-gratisy-i1366615216.html
lub
http://allegro.pl/nowosc-2011-r-pioneer-deh-2300ub-2320ub-2300ubb-i1371525519.html
wersja droższa i mój typ :
http://allegro.pl/alpine-cde-111r-111rm-usb-aux-promocja-opole-i1373232990.html
:bigok:

Dodano po 32 sek.:

i sprzęt bardzo dobry :
http://allegro.pl/alpine-cde-9880r-extra-gratisy-pendrive-2gb-i1367409473.html

kruszyna
27-12-2010, 16:37
radyjko zakupione :) wybór padł na Pioneera DEH-1220MP :) nie drogie a w miare dobre radyjko :) lepsze mi nie potrzebne :) miałem poprzedni model DEH-1100MP i byłem bardzo zadowolony z niego :)

Majsterbombka
27-12-2010, 18:29
a co z 6006? sprzedajesz je?

kruszyna
27-12-2010, 21:43
tak będę chciał je sprzedać ale nie wiem czy to ktoś kupi... kodu nie mam, płyty jak mu się chce to czyta jak nie ma nastroju to nie czyta, potencjometr(gałka) jest walnięta... także nie wiem czy jest wogóle sens to gdziekolwiek wystawiać

Majsterbombka
27-12-2010, 22:12
a sam mechanizm zmieniarki sprawny? mozebym wziął nawet na dawce do mojego 6006:)
zalezy ile PLNów:)

kruszyna
27-12-2010, 22:55
mechanizm zmieniarki?? w sensie czy płyty zmienia ?? :) jeśli o to chodzi to tak zmienia :) tylko nie zawsze czyta

GORI232
27-12-2010, 23:07
radyjko zakupione Smile
więc zamykam