PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z nr. seryjnym nawigacji Lark 43.3



junior89
11-07-2011, 14:26
Witam. W ubiegłym tygodniu zakupilem nawigacje larka 43.3 i mam problem z rejestracją produktu, mianowicie nie moge znaleść nr seryjnego. Może ktoś wie gdzie znajde nr. seryjny produktu. Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Jankes
11-07-2011, 14:27
ale to chcesz mapy zarejestrować pewnie Mapamap?

junior89
11-07-2011, 14:28
tak ale potrzebny mi jest nr seryjny nawigacju a nie moge go nigdzie znaleść

Jankes
11-07-2011, 14:29
wybrać z Menu Głównego przycisk "Ustawienia" a następnie przycisk „MapaMap INFO”

junior89
11-07-2011, 14:30
i tam go nie ma tylko jest nr oprogramowania

Jankes
11-07-2011, 14:34
może być naklejony na kartę SD
- może być wygrawerowany na karcie SD
- może być naklejony na urządzenie GPS na specjalnym hologramie*
- może być naklejony na urzadzeniu GPS na specjalnej papierowej naklejce*
- może być umieszczony na specjalnej papierowej karcie o nazwie " Karta z Numerem Seryjnym MapaMap" dodawanej do pudełka z urządzeniem GPS

---------- Post dodany o 13:34 ---------- Poprzedni post dodany o 13:32 ----------

a druga sprawa, miałem mapamap i dobrze, że ją rejestrujesz, bo czesto larki wywalają mapy ze swojej pamięci. A gdybym miał ci cośporadzić, to spraw sobie inne mamy na karcie SD, twój lark ma wejście na SD. Wgraj sobie automape najnowszą i bedziesz zadowolony. Co i jak to możemy PW poklikać.

junior89
11-07-2011, 14:42
tak karty sd nie posiadam, nie ma naklejek z nr seryjnym dołączonym do opakowania, nie ma hologramu wszystkie te mozliwości juz przerabialem.

---------- Post dodany o 13:36 ---------- Poprzedni post dodany o 13:35 ----------

słyszałem że jest jakis nr z którego można wyczytac nr seryjny??

---------- Post dodany o 13:42 ---------- Poprzedni post dodany o 13:36 ----------

zrobie tak jak mówisz do karty sd wgram nowa auto mape i bedzie dobrze

Jankes
11-07-2011, 14:47
programy znajdziesz wiesz gdzie zapewne. W ustawieniach nawi wybierzesz miejsce odczytu map z karty sd/itd. I będzie śmigać. Mnie wywalało mapamap regularlnie. Odkąd mam automape nie było tego problemu. Może nie śmiga zbyt szybko jak na lark'a, ale po co płacić tysiaka za garmina.

junior89
11-07-2011, 14:56
przynajmniej będzie działać tak jak powinna bo masakra jak narazie jest

---------- Post dodany o 13:56 ---------- Poprzedni post dodany o 13:54 ----------

mam nadzieje że w razie potrzeby moge na Ciebie liczyć bo w kwesti nawi jestem raczkujący hehe

Jankes
11-07-2011, 16:35
Ja też rozumów nie zjadłem, ale z mapamap miałem problem jak o 2:00 w nocy w środku Wawy mi padła... Wtedy się miarka przebrała i już się jej pozbyłem. Teraz kupiłem larka 50.1 i automape mam najnowszą, śmiga rewelacyjnie.

junior89
11-07-2011, 16:45
To może zrobić tak jak Ty wymienic na 50.1 i wrzucić do niej najnowsza automape i bedzie dobrze. Czy bawić sie tak z 43.3

Optysio
11-07-2011, 18:46
Ja mam larka 43.0 i z najnowszą automapą radzi sobie całkiem nieźle. Wg mnie możesz pobawić się z tym co masz.

junior89
11-07-2011, 18:59
fajnie dzięki za pomoc zostane przytej co mam tylko wgram na nia najnowszą automape.

DZIĘKI

POZDRAWIAM

Jankes
11-07-2011, 19:07
lark różni się chyba tylko rozmiarem wyświetlacza, gniazdem ładowania i czytnikami kart. Pozostałem podzespoły są bez znaczenia. Zarówno 36, jak i 50 chodzą identycznie jeśli chodzi o szybkość przetwarzania danych, czyli lekko się wieszają :-)

Optysio
11-07-2011, 19:13
ark różni się chyba tylko rozmiarem wyświetlacza, gniazdem ładowania i czytnikami kart. Pozostałem podzespoły są bez znaczenia. Zarówno 36, jak i 50 chodzą identycznie jeśli chodzi o szybkość przetwarzania danych, czyli lekko się wieszają :-)
Larki chodzą na procku 400MHz. Dla mnie na ten przykład 43 lepiej chodzi od 50. Bawiłem się jednym i drugim. Co do wieszania nie zaobserwowałem tego na swoim, ale na 50 już bywało, że się przycinał.

Jankes
11-07-2011, 19:46
ja mam porównanie 36 do 50, na automapie przycina się, ale do zniesienia. Nie narzekam.