+ Odpowiedz w tym wątku
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15
  1. #1
    Kursant
    Model
    MKIII
    Silnik
    2.0 130 KM
    Od
    08 Apr 2019
    Mieszka w
    Polska

    Zmiana radia z fabrycznego na pin z kamerą cofania

    Czy ktoś zmieniał fabryczne radio na takie z kamera cofania dotykiem i androidem?
    Jak się sprawdza?
    Pojawiło się sporo w necie tanich wersji tego radia z kamerą.
    Kusi mnie takie za 335zł. ;-)

  2. # ADS
    Reklama
    Od
    25/05/2012
    Mieszka w
    Forum
    Posty
    Many
     

  3. #2
    Moderator MKP Awatar jarek33
    Imię
    Jarek
    Model
    MKIII i MKIV
    Silnik
    2.0 TDDI i1.6 ecoboost
    Od
    04 Mar 2006
    Mieszka w
    Świdnica
    Nie polecam radia w tych cenach
    Mam takie radio z androidem ale trochę droższe
    I jestem zadowolony
    Podpięta kamera cofania
    Podpięta kamera przednia działa jako DVR wraz z asystentem pass ruchu
    ZAPACHY EDYCJA 2018

  4. #3
    Moderator MKP Awatar jarek33
    Imię
    Jarek
    Model
    MKIII i MKIV
    Silnik
    2.0 TDDI i1.6 ecoboost
    Od
    04 Mar 2006
    Mieszka w
    Świdnica
    Poczytaj
    było opisywane
    http://www.mondeoklubpolska.pl/showt...do-MKIII/page3


    Dziś parametry radia z antkiem
    System minimum Android 7
    RAM 4GB
    ROM 32GB

    To są tylko przykłady
    https://pl.aliexpress.com/item/Joyin...AbTest=ae803_3

    ponoć ma bardzo dobre opinie na amozanie
    https://pl.aliexpress.com/item/Dyni-...8d384d87750-10

    https://www.amazon.de/PUMPKIN-Autora...P57Z4JY6WQYCDF



    i teraz zobacz jakie są ceny
    te radia do 300pln to były dobre 2 - 4 lat temu
    ZAPACHY EDYCJA 2018

  5. #4
    Kursant
    Model
    MKIII
    Silnik
    2.0 130 KM
    Od
    08 Apr 2019
    Mieszka w
    Polska
    Cytat Zamieszczone przez jarek33 Zobacz posta
    Nie polecam radia w tych cenach
    Mam takie radio z androidem ale trochę droższe
    I jestem zadowolony
    Podpięta kamera cofania
    Podpięta kamera przednia działa jako DVR wraz z asystentem pass ruchu
    Czym się róznią tańsze od droższego jak oba z Chin?

  6. #5
    Moderator MKP Awatar jarek33
    Imię
    Jarek
    Model
    MKIII i MKIV
    Silnik
    2.0 TDDI i1.6 ecoboost
    Od
    04 Mar 2006
    Mieszka w
    Świdnica
    Takie za 300pln to ma
    Starszy model procka
    1gb ramu
    I 16romu


    Sprawdź jak działa stary smartfon a taki nowszy
    Ale co ja tam wiem
    Jak nie widzisz różnicy to kup tylko potem a potem nie nażekaj
    ZAPACHY EDYCJA 2018

  7. #6
    Kursant
    Model
    MKIII
    Silnik
    2.0 130 KM
    Od
    08 Apr 2019
    Mieszka w
    Polska
    Cytat Zamieszczone przez jarek33 Zobacz posta
    Takie za 300pln to ma
    Starszy model procka
    1gb ramu
    I 16romu


    Sprawdź jak działa stary smartfon a taki nowszy
    Ale co ja tam wiem
    Jak nie widzisz różnicy to kup tylko potem a potem nie nażekaj
    Nie widzę różnic bo nie miałem ani tego ani tego.
    Stąd moje pytanie.

    Jeśli nowsze ma więcej ramu to proste ,że lepsze.
    Ile trzeba zabulić za takie nowsze? Jak się nazywa?

  8. #7
    Moderator MKP Awatar jarek33
    Imię
    Jarek
    Model
    MKIII i MKIV
    Silnik
    2.0 TDDI i1.6 ecoboost
    Od
    04 Mar 2006
    Mieszka w
    Świdnica
    Przca zapodałe m linki
    Można i na allegro
    Ale to jutro zapodam
    ZAPACHY EDYCJA 2018

  9. #8
    Moderator MKP Awatar jarek33
    Imię
    Jarek
    Model
    MKIII i MKIV
    Silnik
    2.0 TDDI i1.6 ecoboost
    Od
    04 Mar 2006
    Mieszka w
    Świdnica
    Jest tego dużo
    na pewno nie polecę konkretnego modelu
    Bo jedni chwalę ten model drudzy ten i zdania są podzielone (uzależnione co kto oczekuje od radia)


    już wcześniej proponowane (nawet na naszym forum polecane)

    https://pl.aliexpress.com/item/Joyin...AbTest=ae803_3


    a tu proponowane z allldroggo
    https://allegro.pl/listing?string=ra...l-ele-1-2-0410

    https://allegro.pl/oferta/pioneer-mv...7-31b481d02a8b

    https://allegro.pl/oferta/nawigacja-...2gb-7384037871

    https://allegro.pl/oferta/nawigacja-...2gb-7384024030
    ZAPACHY EDYCJA 2018

  10. #9
    Kursant Awatar rocendroll
    Model
    MKIII
    Silnik
    2.2 TDCi 155 KM
    Opis
    Titanium X
    Od
    08 Jun 2018
    Mieszka w
    Katowice
    Podepnę się pod temat, bo też myślę nad zmianą radia.

    Mam kilak pytań:
    1. OPie jakie radio masz na myśli że chciałeś kupić?
    2. Co myślicie o tym?
    https://pl.aliexpress.com/item/Autor...e9d28f539f0-46

    3. Właśnie czy można wybrać któreś które byłoby najlepsze? Jest jakieś obiektywnie uznawane za takie do naszych poczciwych mondków mk3?

    4. Jak wygląda sprawa z mapami google w takiej nawigacji? W jaki sposób obsługuje się to? Czy to działa na kartę sim czy na router z telefonu? Chodzi mi o to jak ogarnia się to połączenie z internetem i ile się płąci (bo rozumiem że trzeba normalną kartę sim kupić typu nju, albo virgin tak gdzieś gdzie jest najtaniej?)

    5. Czy da się zrobić guzik na tym panelu obsługi radia z lewej strony kolumny kierownicy, aby obsługiwać przycisk asystenta/poleceń głosowych? Przydałoby się to, dlatego że monitor jest dosyć nisko.

    6. Jak dużo babrania się byłoby z przeniesieniem go wyżej w miejsce panelu klimatyzacji (zamiana miejscami na desce rozdzielczej), wtedy byłby już dostatecznie wysoko.

  11. #10
    Moderator MKP Awatar jarek33
    Imię
    Jarek
    Model
    MKIII i MKIV
    Silnik
    2.0 TDDI i1.6 ecoboost
    Od
    04 Mar 2006
    Mieszka w
    Świdnica
    Ad2 cena fajna ale mało ramu i romu
    Ad3 jest kilka opinii
    Cytat Zamieszczone przez jarek33 Zobacz posta
    już wcześniej proponowane (nawet na naszym forum polecane)

    https://pl.aliexpress.com/item/Joyin...AbTest=ae803_3
    Ad4 wszystko tak samo ja normalnym fonie , może działać po wifi np z naszego fona (jak udostępnimy nata)
    można podpiąć modem pod port usb (ale nie wszystkie współpracują z danym modelem. Są modemy huawei działające i nie działające) i mieć stale neta ale tu już kupujemy karte sim

    Ad5 a tego to nie wim

    Ad6 trochę (nie sprawdzone ale podobno za krótkie są kabeli od sterowania klima i nawiewami), ale dla chcącego nic trudnego
    ZAPACHY EDYCJA 2018

  12. #11
    Kursant Awatar rocendroll
    Model
    MKIII
    Silnik
    2.2 TDCi 155 KM
    Opis
    Titanium X
    Od
    08 Jun 2018
    Mieszka w
    Katowice
    sorry ale page not found

    Jeśli chodzi Ci o to:
    https://pl.aliexpress.com/item/Joyin...796425322.html

    To czemu mówisz że to które ja wrzuciłem ma mało ramu, jak to też ma 2gb?

    edit. aaa pomyłka dobra już mam, chodziło o to:
    https://pl.aliexpress.com/item/Joyin...AbTest=ae803_3

    no ale właśnie zobacz, że to co wrzuciłem za 1300, ja dałem linka z ali za 300. i czy przy takiej cenie, opłaca się ten 8" brać za ~2x tyle?
    Ostatnio edytowane przez rocendroll ; 17-04-2019 o 12:16

  13. #12
    Moderator MKP Awatar jarek33
    Imię
    Jarek
    Model
    MKIII i MKIV
    Silnik
    2.0 TDDI i1.6 ecoboost
    Od
    04 Mar 2006
    Mieszka w
    Świdnica
    Prosta odpowiedz
    Masz smarfona
    Starszym spartfonom wystarczało 2gb ramu i wszystko w miarę działało
    Teraz sam antek "zrzera" 2gb ramu

    chcesz uruchomić mapy google
    sprawdź jak działa stary komputer z małą ilością ramu a jak taki co ma duuuużo więcej
    i tu jest cały problem

    sam mam podobne radio radia jedno antek 5,1 i właśnie 2gb mapy działają tak sobie potrafią "zamulić"
    drugie to 4gb i 32romu antek 7,0 i o niebo lepiej nic się nie zacina

    wiem cena czyni cuda -> stary sprzęt nowy system
    a potem komentarze
    badziewie
    działa powoli
    muli
    zacina się
    zawiesza się
    muszę resetować co chwila
    itp

    ---------- Post added at 13:32 ---------- Previous post was at 13:30 ----------

    Cytat Zamieszczone przez rocendroll Zobacz posta
    i czy przy takiej cenie, opłaca się ten 8"
    nie 8cali tylko 7 cala
    a android 8,1
    ot taka sprostowanie
    ZAPACHY EDYCJA 2018

  14. #13
    Zielony listek Awatar zippy
    Model
    MKIII
    Silnik
    2.0 TDCi 115 KM
    Opis
    Ford Mondeo 2.0 TDCi 115km FL 2003
    Od
    23 May 2012
    Mieszka w
    Dębica
    Cytat Zamieszczone przez rocendroll Zobacz posta
    Radyjko fajne ale tylko w wersji 4GB Ram i 32 ROM. Posiadam takie i jest rewelacyjne. Ma jedno małą wadę. Nie jest to standardowe 2din radio i nie znajdzie do tego gotowej ramki montażowej. Ja takie radio wpakowałem, możesz poczytać tutaj. Ale trochę roboty trzeba włożyć.


    Cytat Zamieszczone przez rocendroll Zobacz posta
    5. Czy da się zrobić guzik na tym panelu obsługi radia z lewej strony kolumny kierownicy, aby obsługiwać przycisk asystenta/poleceń głosowych? Przydałoby się to, dlatego że monitor jest dosyć nisko
    Da się zaprogramować asystenta google na przycisk z fabrycznego pilota.
    Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje.
    Henry Ford

  15. #14
    Kursant Awatar rocendroll
    Model
    MKIII
    Silnik
    2.2 TDCi 155 KM
    Opis
    Titanium X
    Od
    08 Jun 2018
    Mieszka w
    Katowice
    Słuchaj byłem u znachora od elktroniki, wymienia radia itp. No i odradzał zakup takiego chińskiego, że padnie po pół roku a nie ma gwarancji. Mówił że przy taśmie przerzucają radia dobre, niedobre i trzeba mieć kontakty żeby trafić te porządne sztuki. Chyba Ciebie trzeba by zapytać ;P Jak u Ciebie to wygląda? Kupiłbyś jeszcze raz? Myślałem tylko nad tym 4GB. Chodzi wystarczająco szybko? Nawigacja tnie się? Mówisz ze da się dołączyć do tego radia mikrofon do rozmów? Tam są dwa mikrofony czy 1? No i najważniejsze czy da się odbierać bez odrywania rąk z kierownicy?

    No i zdajesz sobie sprawę że stoiz teraz na bakier z cąłym forum - które jak jeden mąż głosi joying?

    Jak zaprogramować ten guzik?
    Ostatnio edytowane przez rocendroll ; 23-04-2019 o 11:23

  16. #15
    Moderator MKP Awatar jarek33
    Imię
    Jarek
    Model
    MKIII i MKIV
    Silnik
    2.0 TDDI i1.6 ecoboost
    Od
    04 Mar 2006
    Mieszka w
    Świdnica
    moje dzielnie służą już ponad dwa lata
    joying kupiłem na amazon
    a bostion na znanym portalu aukcyjnym znaczy się w PL


    Cytat Zamieszczone przez rocendroll Zobacz posta
    Kupiłbyś jeszcze raz?
    taaaaak



    Cytat Zamieszczone przez rocendroll Zobacz posta
    Chodzi wystarczająco szybko?

    Cytat Zamieszczone przez jarek33 Zobacz posta
    Mam takie radio z androidem ale trochę droższe
    I jestem zadowolony
    Podpięta kamera cofania
    Podpięta kamera przednia działa jako DVR wraz z asystentem pass ruchu
    mało ramu to czasami zamuli
    4gb ramu i tu działa dobrze
    Cytat Zamieszczone przez jarek33 Zobacz posta
    sam mam podobne radio radia jedno antek 5,1 i właśnie 2gb mapy działają tak sobie potrafią "zamulić"
    drugie to 4gb i 32romu antek 7,0 i o niebo lepiej nic się nie zacina
    zainstalowane auto-mapa najnowsza "chodzi" bez zająknięcia i
    jeszcze jedna Sygic i tez daje radę na obu bez problemowo
    ZAPACHY EDYCJA 2018

Podobne wątki

  1. [MkIV] Brak zasilania 12v dla nie fabrycznego radia.
    By kamil84 in forum CarAudio
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 25-01-2016, 20:46
  2. [MkIII] Zmiana fabrycznego radia na 2din z kartą pamięci
    By daniel.iron in forum CarAudio
    Odpowiedzi: 18
    Ostatni post / autor: 09-08-2014, 14:38
  3. [MkIII] Wymiana fabrycznego Radia
    By dzanas2 in forum CarAudio
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 11-01-2014, 17:04
  4. [MkII] kod fabrycznego radia z mk2 ???gdzie szukac??
    By SpOx_AdAs_TrN in forum CarAudio
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 21-06-2012, 11:33
  5. [MkII] Rozmiar fabrycznego radia?
    By akwedukt76 in forum CarAudio
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 30-05-2011, 12:04

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów