+ Odpowiedz w tym wątku
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10
  1. #1
    Kursant
    Imię
    Tomasz
    Opis
    Mondeo Mk III 2006 TDCi kombi
    Od
    21 Mar 2010
    Mieszka w
    Szczecin

    zniknęła funkcja telefonu

    heja

    kolejny problem z moim Denso. padł mi akumulator , musialem wymienic, radio sie zakodowało i po rozkodowaniu zniknela funkcja bluetooth. na ekranie wogole nie ma pola gdzie byla sluchawka telefonu, telefon nie moze odszukac zestawu głośnomówiącego w aucie.
    w czym problem i jak go rozwiązać?

  2. # ADS
    Reklama
    Od
    25/05/2012
    Mieszka w
    Forum
    Posty
    Many
     

  3. #2
    Pochłaniacz prostych Awatar WojtasS
    Imię
    Wojtek
    Model
    Peugeot 508
    Silnik
    HDI
    Od
    12 Aug 2005
    Mieszka w
    Chrzanów
    wejść do menu serwisowego (nie pamiętam kodu) i zobaczyć tam czy czasem się nie wyłączyło. Ja bym jeszcze rozpiął kostkę idącą denso moduł bluetooth...
    Niech Gra Muzyka i GAZ Do DECHY! ]:->
    Peugeot 508/ASTRA K 1.4 T/Peugeot 207cc

  4. #3
    Administrator Awatar Netoper
    Model
    Był MKII
    Silnik
    2.5 PB+LPG
    Od
    26 Apr 2007
    Mieszka w
    Warszawa
    Trzeba w ustawieniach załączyć funkcję blue, jak nie masz instrukcji to w necie jest pełno
    Tutaj są jakieś
    www.ford.pl/Serwis/Instrukcje_obslugi
    Może na diplodocs też jest
    Wprawdzie Konstytucja gwarantuje wolność wypowiedzi, ale nie gwarantuje wolności po wypowiedzi.

  5. #4
    Kursant
    Imię
    Tomasz
    Opis
    Mondeo Mk III 2006 TDCi kombi
    Od
    21 Mar 2010
    Mieszka w
    Szczecin
    która to jest kostka o ktorej piszesz?

  6. #5
    Administrator Awatar Netoper
    Model
    Był MKII
    Silnik
    2.5 PB+LPG
    Od
    26 Apr 2007
    Mieszka w
    Warszawa
    Jak to się stało po resecie to nie wina połączeń tylko ustawień w navi, po prostu się zresetowały i trzeba sprzęt od nowa skonfigurować.
    Wprawdzie Konstytucja gwarantuje wolność wypowiedzi, ale nie gwarantuje wolności po wypowiedzi.

  7. #6
    Kursant
    Imię
    Tomasz
    Opis
    Mondeo Mk III 2006 TDCi kombi
    Od
    21 Mar 2010
    Mieszka w
    Szczecin
    jesli to ustawienia , to jak je zmienic i gdzie znalezc konfiguracje?

  8. #7
    Administrator Awatar Netoper
    Model
    Był MKII
    Silnik
    2.5 PB+LPG
    Od
    26 Apr 2007
    Mieszka w
    Warszawa
    Przeczytałeś mój wcześniejszy post?
    Cytat Zamieszczone przez Netoper
    w necie jest pełno
    Tutaj są jakieś
    www.ford.pl/Serwis/Instrukcje_obslugi
    Może na diplodocs też jest

    Wpisz w goglach "instrukcja denso" albo "manual denso"
    Wprawdzie Konstytucja gwarantuje wolność wypowiedzi, ale nie gwarantuje wolności po wypowiedzi.

  9. #8
    Kursant
    Imię
    Tomasz
    Opis
    Mondeo Mk III 2006 TDCi kombi
    Od
    21 Mar 2010
    Mieszka w
    Szczecin
    instrukcje do navi to ja mam, ale tam nie ma nic o konfiguracji. za pomocą kodów wszedłem do menu serwisowego i faktycznie funkcja BT jest wyłączona , ale nie ma tam możliwości aby to ponownie włączyć.próbowałem nawet zresetować do ustawien fakbrycznych i dalej nic. czy ktoś grzebał w menu serwisowym i wie jak to ustawić? moze powinienem uzyc innych kodów które dają możliwość zmian np w BT. ja używałem kodów 6414;1310;1981;842520 .

    czy ktos zna inne kody?

  10. #9
    Administrator Awatar Netoper
    Model
    Był MKII
    Silnik
    2.5 PB+LPG
    Od
    26 Apr 2007
    Mieszka w
    Warszawa
    Kurcze blade to grubsza sprawa albo instrukcja do bani, powinno to się jakoś załączać bez problemu, chyba że kurde moduł padł.
    Miejmy nadzieję że ktoś dogrzebał się do menu serwisowego i coś doradzi, albo weź na www.elektroda.pl poszukaj bo tam było kilka tematow o denso, ale nie pamiętam czy o blue coś było.
    Zanim zadasz tam pytanie, to przepatrz dobrze forum, bo u nich ostro rygorystycznie podchodzą i można na dzień dobry osta a nawet bana załapać.
    Wprawdzie Konstytucja gwarantuje wolność wypowiedzi, ale nie gwarantuje wolności po wypowiedzi.

  11. #10
    Kursant Awatar Jacod
    Opis
    MK3 2,2TDCI
    Od
    31 Mar 2009
    Mieszka w
    Wołomin
    U mnie problemem było "zawieszenie się" bluetootha.

    Cały czas wszystko działało i nagle przestało. Szukałem, bawiłem się ustawieniami w serwisowym trybie i nic.

    Po czym magik u którego byłem zdjął boczek przy konsoli środkowej z prawej strony znalazł wtyczkę od BT podłączył na nowo i telefon odżył.

    Spróbuj to najtańsze rozwiązanie
    jest: C-Max 1,8PB 2007r Titanium
    było: Mondeo MKIII kombi 2,2TDCI 2006r Ghia Executive
    było: Mondeo MKII sedan 1,8PB + LPG 1999r Ghia

Podobne wątki

  1. [MkIII] Funkcja Comp / Kompresja
    By wilu117 in forum CarAudio
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 07-10-2011, 17:06
  2. [MkIII] funkcja af
    By wojtek64 in forum CarAudio
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 07-07-2010, 15:49
  3. [MkIII] Funkcja dojścia do domu?
    By rustin in forum Elektryka
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 26-03-2010, 12:35
  4. [MkIII] Funkcja INFO
    By canibal in forum CarAudio
    Odpowiedzi: 27
    Ostatni post / autor: 20-10-2008, 15:15

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów