+ Odpowiedz w tym wątku
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6
  1. #1
    Pieszy
    Imię
    Łukasz
    Opis
    mondeo mk3
    Od
    09 Jul 2009
    Mieszka w
    Golasowice

    [MK3] Denso ---> zawiesza się CD i radio

    Witam,

    Przedstawiam Wam mój problem z Denso opisywany na sąsiędnim forum,ale mam nadzieję że i tu znajdę jakieś nowości na temat mojego problemu.

    Pojawia mi się pewien problem (czasem omawiany) iż traci mi się możliwość użycia CD i radia FM w navi Denso. W trybie serwisowym nie da się nawet na zakładkę audio wejść. Oczywiście wyczytałem że należy odłączyć akumulator na chwilkę i problem się rozwiąże, tak też robię i Denso wraca do pełnej świetności , czyli wszystko pięknie chodzi w tym CD i FM, ale po którymś tam razie jak auto zgaszę problem z zawieszonym CD i radiem wraca. Ponowne odłączenie akumulatora pomaga, ale oczywiście ileż można się w to bawić .

    Co jest nie tak? Auto mam dopiero parę dni, wydaje mi się że poprzedniemu właścicielowi się to nie działo, aczkolwiek wszystko możliwe .

    Nowa sprawa: Po resecie (odpięcie aku) radio wraca do normy, jednak po długim zgaszeniu silnika CD i radio się zawiesza. Wyłączanie Denso na zapalonym silniku nic nie robi, nawet jak zgaszę silnik i szybko go odpalę Denso też chodzi, jednak wystarczy np. 5 min i radio z CD mam zawieszone w działaniu.

    Głębię temat dalej.

  2. # ADS
    Reklama
    Od
    25/05/2012
    Mieszka w
    Forum
    Posty
    Many
     

  3. #2
    Niedzielny kierowca Awatar Fietkus
    Imię
    Jakub
    Model
    MKIV
    Silnik
    2.0 TDCi 140 KM
    Opis
    MONDEO MK3 1,8l 125KM, było a jest MK4 2,0 TDCI
    Od
    12 Nov 2010
    Mieszka w
    Stalowa Wola
    Wyjmij radio i z tyły znajdź kabel zasilający na nim załóż przełącznik na 12V i w razie problemu usytuuj go nad nogami kierowcy w razie problemów odetniesz zasilanie radia w czasie jazdy i wróci do poprawnego działania bez odpinania akumulatora w razie gdyby to nie działało to musisz do tego samego przełącznika lub założyć osobnym do podtrzymania tj. kabel pomarańczowy powinno pisać w instrukcji. Daję radę jak to obejść bez odłączania akumulatora ale co do naprawy tej usterki nie mam pojęcia.

  4. #3
    Kursant
    Imię
    Artur
    Model
    MKIII
    Silnik
    2.0 TDCi 130 KM
    Opis
    Automat
    Od
    26 Oct 2013
    Mieszka w
    Olsztyn
    Hej, mam niestety to samo. Identyczne objawy. Poradził z tym sobie ktoś gdzie szukać przyczyny?

  5. #4
    Niedzielny kierowca Awatar Venetian
    Imię
    Alek
    Model
    MKIII
    Silnik
    3.0 ST220 226 KM
    Od
    29 Aug 2006
    Mieszka w
    Opole
    Ja mam moduł audio do Denso którego prawie na pewno nie będę potrzebował, także możemy spróbować podmienić i zobaczymy czy pomoże ?

  6. #5
    Kursant
    Imię
    Artur
    Model
    MKIII
    Silnik
    2.0 TDCi 130 KM
    Opis
    Automat
    Od
    26 Oct 2013
    Mieszka w
    Olsztyn
    Kolego skąd jesteś? I ile chciałbyś za niego jeżeli działa? oczywiście kod do radia posiadasz? poproszę o info na priv

  7. #6
    Kursant
    Imię
    Artur
    Model
    MKIII
    Silnik
    2.0 TDCi 130 KM
    Opis
    Automat
    Od
    26 Oct 2013
    Mieszka w
    Olsztyn
    Dla potomnych. Wszelakie próby naprawy zakończyły się niepowodzeniem. Nikt nie był w stanie naprawić tego radia. Obdzwoniłem ok 30 firm w Polsce zajmującymi się elektroniką samochodową, serwisem rtv, naprawą nawigacji itd. Miałem wygrzewane zimne luty, sprawdzane u elektroników i . Jedno co zauważyłem że te "nowe" gra głośniej i jest to zauważalne!! więc podejrzewam że coś z końcówką mocy było nie tak... W każdym razie, lepiej i szybciej szukać używki w przyzwoitej cene. Ja nabyłem za 500zł i to już dość sporo, bo na allegro liczą za to sobie jak za złoto a nie warte to już takiej ceny. Bo i menu przestarzałe, nawigacja archaiczna (mapy z przed 5 lat) więc brałem opcje wymiany na np sony xav-65 tyle że bez navi ale za to nowoczesny interfejs, i kupa innych nowych możliwości za niewiele większą dopłatę.

Podobne wątki

  1. [MkIII] Wejście AUX w schowu - radio DENSO
    By bartosz11 in forum CarAudio
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 07-08-2011, 21:33
  2. [MkIII] Radio Denso i klima nie działa po włączeniu zapłonu
    By cichyp in forum Elektryka
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 13-01-2011, 01:59
  3. [MkIII] RADIO DENSO - pytanie
    By bartoszm in forum CarAudio
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 05-12-2010, 21:03
  4. Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 06-04-2010, 20:55
  5. [Radio]DENSO
    By Robcio in forum CB Radio
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 18-10-2009, 21:33

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów